heritage listed cottage to be sensitively renovated
 sensitive addition to the heritage listed cottage
REFRESH_stradbroke_beach-house_03.jpg
REFRESH_stradbroke_beach-house_05.jpg

BAKER BOYS house

Location
Stradbroke Island, QLD

Timeline
2017

REFRESH_icon_Barcode-H.jpg

The intent for Baker Boys House was to be reminiscent of the beach shack vernacular, as it was very typical for the Island in the 60s to 90s. Exploring the qualities of long term camping, this project intends to overcome the limitations of conventional houses. Sleeping and service facilities are confined in so called ‘pods’ which are placed beside a central area, which is covered by a light roof. Like camping, this arrangement provides an experience more similar to a shelter, than spending the day inside a house.

Located on a very steep slope, the back of the house is anchored to the ground, where it is well connected to the adjoining bushland reserve. The other end of the structure is cantilevered to take full advantage of the sweeping views, while providing covered space for car parking and storage facilities.