That’s why we call it Centre Court House

That’s why we call it Centre Court House

The new entry focusses on the tennis court as well as the house
ascot-residence-refreshdesign-33.jpg
The kitchen dining area opens to the pool and tennis court and functions as ‘The Centre Court”
ascot-residence-refreshdesign-7.jpg
The “Centre Court’ ist connected to the kitchen as well as the tennis court but also connects the ground floor with the upper floor through a cut out and feature stair

The “Centre Court’ ist connected to the kitchen as well as the tennis court but also connects the ground floor with the upper floor through a cut out and feature stair

ascot-residence-refreshdesign-28.jpg
ascot-residence-refreshdesign-26.jpg
Filtered morning sun in the main bedroom
The light filled ensuite which harnesses beautiful views and the eastern morning sun

The light filled ensuite which harnesses beautiful views and the eastern morning sun

ascot-residence-refreshdesign-24.jpg
ascot-residence-refreshdesign-31.jpg
The pool and bbq area is directly connected to the kitchen but creates also an intimate private urban oasis
Street view of Ascot Residence - a sensitive renovation to a grand Queenslander in a prominent street

Street view of Ascot Residence - a sensitive renovation to a grand Queenslander in a prominent street

Ascot residence street view

CENTRE COURT House
 

Location
Ascot

Timeline
2017-2018

REFRESH_icon_CentreCourt-H.jpg

Located in a very exclusive suburb, this residence enjoys the rare luxury of a private tennis court, which is one of the main features of this property. Removing the dated extension from the early 90s, the proposed design opens the house to the tennis court towards north and to the pool area to the east. Modernised and reorganised ground floor living areas with a centrally located kitchen facilitate contemporary subtropical living in the ground floor, with large bi-folds allowing for ample natural ventilation. At the same time, the large overhang of the upper floor veranda shades the living areas. A feature stair is placed into the large light well, which becomes the ‘heart’ of the house providing a strong sense of light, air and space to the house. Respecting the quality of the original Queenslander house, the amendments in the upper floor are kept to a minimum with traditional features carefully restored, while all new structure are expressed in a contemporary but sympathetic way.