A run down cottage was transformed into a contemporary home by creating a strong relationship of modern additions and historic fabric without sacrificing either.

Similar to the building's exterior design, the interior continues the relationship between modern and traditional aesthetics.

Blending new and old, contemporary products, materials, textures and colours are used.

HIGHGATE HILL residence
 

Location
Highgate Hill, Brisbane

Timeline
2008-10

A run down cottage was transformed into a contemporary home creating a strong relationship of modern and traditional without sacrificing either. The historic building fabric was retained or renovated contrasted by clean architectural detailing to create a fine balance. Supporting an inner city lifestyle, the house allows the owner the flexibility to have either two separate two bedroom apartments per level, or one four-bedroom home connecting the two levels with some minor alterations only. On a very small block (235m2) the design even allows parking for two cars parking spaces as well as private decks for each apartment.